Quantcast
Channel: LCHF - Madbanditten » Gæstemad
Viewing all 10 articles
Browse latest View live

Raw thai food: Thairuller med spicy peanutdip

$
0
0

Som jeg skrev om tidligere, lavede jeg raw  thaimad til to lækre ladies, som kom til middag hos mig forleden. Når bymennesker bevæger sig over Valby bakke, synes jeg nok, at man skylder dem at diske op med noget lækkert. Valget faldt på en frisk tomatsalsa som appetizer, som godt nok ikke havde så meget thai over sig, men bagefter bevægede vi os ud i nogle rå thairetter. Og det var anderledes men virkelig frisk og lækkert.

 

Vi fik rå thairuller, som var lavet af kålblade rullet om en lækker “fars”.

 

 

 

 

Farsen bestod af:
1 squash
2 gulerødder
1 håndfuld basilikumsblade
1 håndfuld mynteblade
1 håndfuld korianderblade
100 g usaltede cashewnødder (som havde ligget i blød et par timer)

 

Det hele havde fået en tur med pulsefunktionen i foodprocessoren. Pulsefunktionen er god at bruge, hvis man gerne vil bibeholde den lidt chunky konsistens.

 

Rullerne havde en mild og meget diskret smag, og de var såmænd fine nok i sig selv, men det som gjorde dem ekstra lækre var den spicy peanutdip, som de blev serveret sammen med. Den ses i baggrunden på billedet.

 

Dippen var lavet af:
2 dl peanutbutter (jeg blandede lidt crunchy og creamy, for det var hvad jeg lige havde)
2 spsk tamari (eller soya)
½ dl olivenolie
1 tsk rød karrypasta (mere hvis du bruger en “dansk” version af karrypasta)
4 spsk limesaft
1½ dl vand (måske mere alt efter hvilken konsistens, du vil have)
et stænk fishsauce

 

Vi fik også en rå thaisalat, som bestod af squash, gulerod og spidkål snittet i foodprocessoren og blandet med hakket mynte, koriander og basilikum og til sidst vendt i en lækker stærk/syrlig dressing.

 

 

 

 

Dressingen bestod af:
2 spsk frisk citronsaft
2 spsk æblecidereddike
½ dl tamari (soya)
2 spsk agavesirup
½ dl koldpresset olivenolie
1 fed hvidløg
Saften fra en god klump ingefær (kørt igennem juiceren)
1 tsk chilipulver
1 tsk gul karrypasta

 

Det hele blev også kørt igennem foodprocessoren. Min smukke Magimix og jeg er blevet ekstra gode venner efter jeg er begyndt at flirte med raw køkkenet.

 

Der var alt for meget dressing til den portion salat, som tre damer kunne spise, hvilket er topheldigt, for vi får middagsgæster igen i dag. Temaet for aftenens middag er sjovt nok…. thai! :-)

 


Nem gæstemad: Chicken satay og laks i thaimarinade

$
0
0

Madlavningen har været i thai-tegnet på det seneste. Det skyldes egentlig bare genbrug af råvarer og allerede producerede dips og dressinger. Og så selvfølgelig det faktum, at thaimad er dejligt, og at jeg elsker smagen af frisk ingefær, hvidløg, chili og selv koriander, som jeg er kommet til at holde af (når det ikke overdoseres).

 

Thaimad er også god gæstemad, da meget af smagen kommer fra, at kødet har ligget i lækre marinader forinden. Det betyder at man med ganske let tilberedning på aftenen, kan fremtrylle meget smagfuld mad. Og det er da smart!

 

Forleden havde vi besøg af min søster og hendes kæreste, og vi lagde ud med en lille appetizer. Usaltede cashewnødder ristet på en tør pande og herefter i selskab med groft havsalt, forårsløg og chili, som burde have været friskhakket, men som blev af den tørrede slags, da jeg var bagud i programmet. En virkelig nem thai-appetizer.

 

 

 

 

Børnene elsker som bekendt mad på pind, så derfor er chicken satay en kendt klassiker herhjemme. Det er dog kun de voksne, der spiser den stærke peanutdip, men den er til gengæld populær Denne gang serverede jeg dog den rå version, som jeg havde lavet til de lækre damer nogle dage forinden.

 

 

 

 

Det ser jo indbydende ud med sådan et fad. På træspyddene er der kyllingeinderfileter, som har ligget nogle timer på køl i en marinade af friskpresset ingefærsaft, limesaft, sesamolie, hvidløg, lidt agavesirup, gurkemeje og en lille smule gul karrypasta. Efter et par timer på køl, satte jeg dem på pind og lagde dem på en bageplade med bagepapir og gav dem ca. 15 min. i ovnen ved 180 grader.

 

De voksne fik også laks, og også den havde marineret nogle timer i køleskab.

 

 

 

 

Ingredienser – marinade til fire pæne stykker laks (eller kylling)
½ rød chili, finthakket og uden kernerne
2 fed hvidløg
1 spsk fish sauce
1 spsk sesamolie
1 spsk agavesirup
2 spsk lime
2 spsk friskpresset ingefærjuice

 

Laksen røg også i ovnen, hvor den fik ca. 20-25 min. ved 180 grader.

 

Sammen med laksen og kyllingen fik vi den samme  rå thaisalat, som jeg havde serveret forleden. Den er virkelig lækker og smagfuld. Det er den, der ses i baggrunden på billedet nedenfor. Og så lavede jeg en syrlig agurkesalat, som jeg tænkte ville stå godt til den fede laks. Agurkesalaten blev lavet i hast og er ikke helt sukkerfri, men sammen med alt det andet gik det fint an.

 

 

 

 

Agurkesalaten er lavet af:
½ agurk, minus det våde i midten, skåret i små tern
1 lille rødløg, finthakket
1 håndfuld hakket koriander

 

Dressingen er lavet af lige dele frisk limesaft og sød chilisauce.

 

Næste gang laver jeg dobbelt portion, for det var et dejligt indslag, og portionen her passede nok mere til to personer end til fire.

 

Og nu er mit køleskab tømt for thai dips og dressinger, så nu bevæger vi os væk fra thai-køkkenet for en stund. Men hånden på hjertet, med denne danske sommer er det da let at drømme sig væk til de thailandske strande. Det gør jeg i hvert fald. Sådan cirka dagligt.

 

Dinnerparty med 4-retters menu

$
0
0

Tusind og rigtig mange gange tak for alle jeres fine og gode kommentarer til indlægget om, hvad jeg ville gøre, hvis jeg ikke var bange. Jeg gik rundt hele dagen og var helt rørt over jeres mange tilkendegivelser. Det er en stor ting at sige sit faste job op og vinke farvel til sin faste indkomst i disse tider. Og jeg føler mig modig og fri men også bange og lille. Ingenting er bare enten-eller. Men jeg tror, det bliver godt. Jeg er i hvert fald helt sikker på, at det bliver bedre.

 

I aften skal jeg holde dinnerparty. Det er oplagt at tro, at det er for at fejre min store beslutning, og det kan vi såmænd da også godt tage en skål på, men egentlig er det tænkt som et slags After Party for det bryllup, vi var til i Slovenien i foråret. Alle gode fester bør have et After Party, ikke? Måske er det i virkeligheden bare en undskyldning for at samle en gruppe venner, som ses alt for sjældent, fordi der er kommet alt for mange jobs, rejser og børn på tværs. Hvorom alting er. Vi bliver otte sultne voksne, og skal have en lækker 4-retters menu. Jeg gik egentlig efter fem, men osten blev strøget i sidste øjeblik. Så en beskeden 4-retters menu coming up!

 

Stående appetizer
Dadler svøbt i bacon
Serranoruller med manchego, valnøddefars og rucola
Foccaciabrød med oliven (for de brødspisende)
Oliventapenade
Soyamandler

Champagne Nicolas Feuillatte

 

Forret
Rå, limemarineret laks med rødløg og kapers

Sancerre, Les Fondettes 

 

Hovedret
Kalveculotte på grill med saltbagte kartofler, sauterede hvidløgssvampe og rødvinssauce
Blomkålssalat med citron, pinjekerner og urter.

Sangiovese Riserva, Umberto Cesari

 

Dessert
Hindbærparfaitkage med rå nøddebund og friske hindbær.

 

Kaffe og cognac, hjemmelavede chokolader med pekannødder og havsalt og sjusser.

 

Åh, jeg bliver et sølle bekendtskab i morgen, kan jeg godt allerede se…. 

 

 

 

After Party Blues og hindbærparfait på rå nøddebund

$
0
0

Okay, så det dinnerparty i går tog lidt overhånd. Hvad kan jeg sige? Det var en af de der sjældne danske sommeraftener, hvor det er varmt hele natten. Det ved jeg. For jeg så den lune sommernat som carte blanche til at holde hele villakvarteret vågent, for det kan jo være næsten livssvigtigt at få danset til musikken fra Happy Feet, når klokken nærmer sig 4. For åbne døre og vinduer og med lidt  sang og råwen ude på terrassen. Og tro ikke, at jeg ikke ved, hvor irriterende den slags er. Jeg er den første til at brokke mig, når andre herude i ligusterkvarteret holder havefester og larmer til langt ud på natten. Det er jo totalt upassende, og folk burde leje et forsamlingshus, plejer jeg at tænke. Men når alkoholen ryger ind, ryger fornuften ud. Og det burde jeg da efterhånden vide.

 

Da jeg var ung, var jeg tit bange for at blive gammel og glemme, hvordan man fester. Sådan hårdt og hele natten. Og der var muligvis også et par år, da ungerne var små, hvor jeg var for træt til at huske det, men siden er der blevet taget revanche. Og nu synes jeg, at vores fester er bedre end nogensinde. Der er færre mennesker. Væsentligt færre. Faktisk kun folk, jeg kender godt og holder af. Til gengæld er vinen bedre. Og maden. Maden for pokker!

 

Jeg startede forberedelserne tidligt. For jeg elsker at holde dinnerparty. Og alle ved jo, at det første gæster gør, når de entrerer ens hjem er at tjekke, om man har gjort rent på øverste hylde i køkkenet (?!). Og derfor startede jeg der. Og det projekt greb lidt om sig, så jeg nu har et virkelig rent køkken. Og det er jo superdejligt. Til gengæld nåede jeg ikke at lave Serranoruller til appetizer, og så kan man jo diskutere, hvor vigtigt det var med de rene køkkenhylder. Jeg nåede heller ikke lige at sidde ned og slappe lidt af i løbet af dagen, hvilket resulterede i, at jeg blev virkelig hurtigt fuld, men det er der jo ikke noget nyt i. Gæsterne gik først 4.30. Og jeg vågnede 10.30 under et Hello Kitty lagen. WTF?

 

Men for at starte bagfra, vil jeg dele desserten med jer. For den var simpelthen toplækker, pivnem at lave og genial som gæstedessert. For jeg lavede den faktisk allerede i tirsdags, da jeg holdt prøvesmagning med to lækre damer, og havde derfor en ting mindre at lave i går.

 

 

 

 

Billedet er også fra i tirsdags, for i går var jeg alt for fuld, da vi nåede desserten til at tage andet end fjogede billeder af mig selv. Så heldigvis havde min dejlige, nu ekskollega taget dette smukke billede af kagen til prøvesmagningen.

 

Kagen er inspireret af en opskrift, jeg fandt i Marie Melchiors skønne bog “Når livet er en fest”. Nedenfor er min version. Jeg valgte at bruge en lillesmule rørsukker i den gode smags tjeneste. Opskriften passer til en stor springform på 23 cm, og der er nok kage til ca. 10 personer.

 

Ingredienser – bund
150 g pekannødder
200 g mandler
150 g dadler
3/4 dl kakaopulver (jeg brugte raw kakaopulver, som har en meget mild smag)
3 store spsk kokosolie

Nødderne kan byttes med andre typer. Jeg elsker bare smagen af pekannødder.

 

Ingredienser – fyld
300 g frosne hindbær
2 blade husblas
75 g sukker  – siger opskriften (jeg brugte 25 g sukker, 2 spsk agavesirup og 10 g sukrin+)
4 pasteuriserede æggeblommer
3 dl piskefløde
1 tsk vaniljepulver

Evt. friske hindbær til pynt.

 

Sådan – bund
Udsten dadlerne. Mal nødderne til mel i foodprocessoren sammen med kakaoen og tilsæt dadlerne og kokosolien. Tilsæt evt en smule vand, hvis den har svært ved at køre rundt. Når dejen er lind og fedtet, klatter du den ud i en springform smurt med kokosolie og stiller den på frost.

 

Sådan – fyld
Læg de to blade husblas i blød i koldt vand i 10-15 min. Opvarm hindbærene i en gryde sammen med vaniljepulver. Hindbærene behøver ikke koge, men de skal varmes så meget op, at de bliver til en ensartet suppe. Tilsæt agavesirupen hertil, hvis du vælger den alternativt sødede version.

 

Når hindbærene er færdige, hælder du dem i en skål og lader dem køle lidt af. Rør de to blade husblas ud heri.

 

Pisk æggeblommerne lyse med sukker og sukrin+. Pisk fløden til flødeskum.

 

Til sidst skal det hele så blandes sammen. Jeg er ikke specielt forfinet anlagt, så jeg hældte bare hele balladen over i skålen med flødeskummet og piskede det hele sammen. Smuk, lyserød farve, siger jeg bare!

 

Fordel fyldet ovenpå den frosne nøddebund og glat det godt ud med en dejskraber. Film springformen godt til med husholdningsfilm og lad kagen fryse min. 6-8 timer inden servering. Eller et par dage, hvis du er forudseende. Kagen skal tages ud en halv time før servering, så den kan skæres. Server med friske hindbær.

 

Genial gæstedessert! Frisk, let og smuk.

 

Blomkålssalat med citronskal, urter og kapers

$
0
0

Mand, hvor var jeg syg i går! Alkohol er jo gift for kroppen. Det meste af dagen lå jeg musestille, for jeg var bange for, hvad der ville komme ud af mig, hvis jeg bevægede mig. I dag har forgiftningen fortaget sig. Jeg gør det aldrig mere. Nej, nej..

 

Nå, men til det famøse dinnerparty serverede jeg den überlækre blomkålssalat fra Marie Melchiors bog Når livet er en fest.  Normalt er jeg ikke en, der bare slavisk følger en opskrift uden lige at justere lidt i den, men her gjorde jeg alting lige efter bogen. Og det er måske den bedste blomkålssalat, jeg nogensinde har smagt.

 

 

 

 

Selv bedre halvdel, som måske nok ellers synes, at der ofte går lidt for meget blomkål i madlavningen herhjemme måtte give sig her. Wow!

 

Ingredienser
1 blomkål
1-2 økocitroner (kun skallen skal bruges)
1 bundt persille
1 bundt basilikum
1 bundt purløg
1 dl olivenolie (koldpresset naturligvis)
100 g kapers
100 pinjekerner

 

Sådan
Skær blomkålen i tynde skiver. Idet du gør det, smuldrer det til mindre stykker. Læg hele balladen i en skål.

I en anden skål blander du marinaden. Hæld olivenolien i og tilsæt citronskallen, de hakkede urter og kapers, til du har en tyk grøn, grød. Hæld marinaden over blomkålen og bland godt og lad den stå og trække et par timer. Før servering vender du pinjekernerne i. Husk at riste dem lyse på en tør pande først. Det gør underværker for smagen.

 

Men seriøst. Virkelig lækker blomkålssalat.

 

Dadler i bacon, mere dinnerparty og første skoledag

$
0
0

Jeg ved simpelthen ikke, hvorfor jeg aldrig har lavet dadler i bacon før. Jeg elsker det jo, når andre serverer det for mig, og jeg bestiller det altid, når jeg er ude og spise tapas. Godt man snart skal til Barcelona, kan jeg lige skyde ind også.

 

Men måske har jeg altid tænkt, at det var for bøvlet at stå og fedte med bacon i sit fine festtøj, men det var før, det gik op for mig, at de lige så godt kunne laves i ovnen. Indrømmet, nogle gange er jeg ikke verdens kvikkeste! Så i lørdags fik vi dadler i bacon til appetizer, sammen med en hel masse andet. Hele baconfedteriet havde jeg overstået tidligere på eftermiddagen, og siden havde de så opholdt sig i køleskab. Kort før gæsterne kom, røg de så i ovnen. Og de forsvandt som dug for solen, da de først kom ud…

 

 

 

 

Opskriften giver jo fuldstændig sig selv, men her kommer den alligevel:

 

Ingredienser
20 dadler
10 skiver bacon
20 tandstikker

 
Sådan
Udsten dadlerne forsigtigt, så de ikke falder helt fra hinanden. Dadler med sten er mere saftige og lækre end de soltørrede uden sten man kan købe. Synes jeg.

Klip baconstykkerne over i to og rul et halvt stykke bacon rundt om hver dadel. Luk med en tandstik.

Når tiden nærmer sig, varmer du ovnen op på 225 grader og lægger de baconsvøbte dadler på et stykke bagepapir på en bageplade. Bag 10-12 min. Hold øje med dem til sidst. De bliver lidt mørke i bunden. Overvej, om du vil vende dem halvvejs. Lad dem køle af og server.

 

Udover dadler fik vi (well, de andre) et olivenbrød med lidt pesto og tapenade.

 

 

 

 

 

Jeg havde også lavet to snacknødder – saltmandler og soyamandler.

 

Og så champagne, selvfølgelig….

 

 

 

Jeg kan også godt afsløre, at der ikke bliver nogle tirsdagsbobler til mig i dag. I det hele taget går der nok en rum tid, før jeg drikker andre bobler end dem i danskvand. I dag skal jeg ellers til det Mindfulness arrangement, og det er jeg ret spændt på. For jeg har ærligt talt et lidt anstrengt forhold til mindful spisning. Mest fordi jeg synes, det er så himmelråbende rigtigt, og jeg er så elendig til det. Jeg er så strid til at kaste maden i mig foran PC’en, uden overhovedet at smage på den, og jeg tror ikke, man kan finde én eneste, der vil advokere for, at det er den bedste måde at spise på. Så jeg har bestemt en opgave foran mig her.

 

Men for lige at runde dinnerpartiet af vil jeg vise jer, hvad bedre halvdel tryllede frem til grillen. En tomahawk, kaldte han det selv. Den var dry aged, hvilket gav den den meget karakteriske smag af dyr, og det skal man som bekendt lige vænne sig til. Men hold nu op, det var godt, altså!

 

 

 

Men ellers har omdrejningspunktet i den seneste tid været første skoledag. For når man principielt skulle have startet i skole sidste år, men man valgte at vente et år, så er de 2 x 6½-årige ved at brænde over af skoleparathed, når den store dag kommer. Der var spænding og sommerfugle i maven, men alt gik så fint, så fint. I dag vågnede drengebarnet af sig selv 5.50 og spurgte, om han ikke nok snart skulle i skole. Nyhedens interesse er stor!

 

 

 

 

 

Her er min plads! I hhv. O.B og O. C.

 

 

 

Til sidst fik alle børnene en ballon, som skulle sendes op mod himlen. Det var et fint lille afslutningsritual.

 

 

 

Vietnamesiske forårsruller med rejer og avokado

$
0
0

Som udgangspunkt spiser jeg 100% kornfrit. Altså undtagen når jeg ikke gør [indsæt selv sarkastisk tone her]. Når jeg en sjælden gang bortviger fra det, er det, når jeg spiser vietnamesiske forårsruller. Her er pandekagerne jo lavet på rispapir, så det er stadig glutenfrit og det er simpelthen bare for godt!

 

For noget tid siden var jeg inviteret til middag hos min far, som på det tidspunkt stod med begge ben i flytterod. Jeg havde derfor undtagelsesvist fået lov til at tage forretten med. Min far er nemlig også glad for at lave mad, og det er altid en fornøjelse at spise hos ham. Han er dog lidt mere traditionelt anlagt,, end jeg er, og hans hjerte banker mest for det franske, så det var med bævende hjerte, at jeg medbragte ingredienser til at lave vietnamesiske forårsruller. Men de faldt heldigvis i god smag. Det er en god gæsteforret, synes jeg. Det er tilpas specielt, og imponeringsfaktoren er høj, samtidig med at tilberedelsen faktisk er nem nok, når man lige får taget på det rispapir.

 

 

 

 

Selv havde jeg adskillige fejlslagne forsøg med rispapir, før det lykkedes mig, med heftige raseri- og hysterianfald til følge. Og da jeg endelig fangede fidusen og skrev min vejledning til det, opstod der heftig debat i kommentarfeltet, for det er åbenbart lidt individuelt, hvad der virker rundt omkring. For mig virker det klart bedst at opbløde rispapirerne i koldt vand og rykke dem over på et viskestykke, når de er færdige. Herefter fylder jeg dem med alt fyldet, som jeg forinden har gjort klar. Af grøntsager bruger jeg forskellige slags, men hyppigst i hvert fald tynd snittet agurk og forårsløg og så med supplement af peberfrugt, gulerod og avokado og så selvfølgelig noget kød i form af kylling eller rejer. Men i virkeligheden er det jo kun fantasien, der sætter grænser. Friske urter er dog et must, da det er dem, der giver den gode smag. Jeg foretrækker store mængder frisk mynte og koriander. Desværre havde jeg ikke denne gang så store mængder, som jeg plejer at bruge.

 

 

 

 

Når rullearbejdet er gjort, har man et par lange ruller, som er lukkede i begge ender.

 

 

 

 

Dem skærer man over i halve, og så er de klar til spisning. De smager jo ikke af meget i sig selv, så vi dypper dem i Hoisinsauce, som er smækfyldt med sukker. Men smagen er så kraftig, at man kun behøver en lillesmule for at få den gode smag og effekt. Og så lever jeg med det den ene gang imellem.

 

 

 

 

Velbekomme :-)

 

Nytårsmenuen 2012

$
0
0

Nu er julen slut, og så kommer vi snart til det rigtig sjove: Nytårsaften. Vi bliver seks voksne og fem børn hjemme hos os i år. De voksne skal spise god middag og drikke sig muntre i bobler og god vin, og børnene skal sove. Det kan faktisk godt lade sig gøre. Jeg plejer at blive lidt bimmelim af det første glas bobler til Dronningens nytårstale efter en lang dag i køkkenet, og så glider altid lissom derfra.

 

Jeg har næsten fået stykket årets menu sammen. Et af temaerne er “mad, der kan rulles”. Alle ved jo, at det rangerer helt deroppe omkring “mad på pind”. Vinen er endnu ikke helt på plads. Det eneste, der ligger fast er, at vi skal drikke bobler til appetizeren.

 

Appetizers
Kanapéer af endnu udefineret art
Grøntsagsstænger med urtedip
Olivenfocaccia med oliventapenade til de brødspisende
Spicy nødder og sojamandler

 

Forret
To slags ruller: Friske forårsruller med rejer og urter og squashruller med laksefyld – hertil avokadodressing til dip.

 

Hovedret
Amerikansk striplion med grillede aubergineruller med valnøddefars, ovnbagte grøntsager og rødvinsauce.

 

Dessert
Hvid, chokolade-cheesecake med hindbærcoulis.

 

Later
Kaffe, avec, chokolade og sjusser.

 

Hvad har I på menuen hjemme hos jer?

 


Nytårsforret: Sunde ruller med laksefyld

$
0
0

En del af temaet ved vores nytårsmenu var ufrivilligt blevet til “mad, der kan rulles”. Mad, der kan rulles, er jo på en måde de voksnes pendant til børnefavoritten over dem alle: “mad på pind”.  Og på vores nytårsmenu var der både vietnamesiske forårsruller, aubergineruller og disse lækre squashruller med laksefyld.

 

 

 

 

Ingredienser – 12-14 ruller
350 g tilberedt laks
3 spsk cremefraiche 38 %
2 spsk mayonnaise
1 tsk dijonsennep
3 små skalotteløg, finthakket
2 spsk hakket, frisk dild
Urtesalt og hvid peber

2 hele squash

 

Sådan
Fjern skind fra laksen og hak eller mos den med en gaffel. Rør en dressing af de øvrige ingredienser og rør til sidst laksen heri. Laksefyldet må helst ikke blive for vådt.

 

Skær squash på langs i fine, fine strimler. Hvis du har et angstpræget forhold til dit mandolinjern (og det har mange!), kan du bruge en osteskærer. Det var pivnemt, og vi slap for blodstænk på de sarte squash. Glem alt om at skære dem tynde nok med en kniv. Det bliver for tykt og ujævnt.

 

 

 

 

Jeg lavede både squashstrimlerne og laksefyldet nogle timer forinden og opbevarede dem på køl. En times tid før gæsterne kom, rullede jeg dem sammen ved at putte en lille spsk laksefyld på hver squashstrimmel og rulle den sammen og hæfte den med en tandstik. Herefter stod de og ventede på køl, indtil de skulle serveres.

 

Til rullerne fik vi en lækker cremet agurke-avokado-dip, som jeg skal se, om jeg kan få skrevet opskriften på senere. Den var nemlig superlækker og frisk og lavet udelukkende af sunde, grønne ingredienser.

 

 

 

 

I mellemtiden kan du spæne over på øko-bloggen og se den lækre pre-dinner snack, vi fik til Dronningens nytårstale.

 

Frisk avokadodip med agurk og mynte

$
0
0

Til de frække squashruller med laksefyld, som vi fik nytårsaften, fik vi en virkelig lækker dip bestående af grøntsager og urter. Og portionen var så stor, at jeg har haft glæde af den lige siden. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver dip eller dressing af rene råvarer. Det er jo en fantastisk måde at få sneget lidt ekstra grønt indenbords på.

 

 

 

 

Billedet er lidt sølle, men smagen var frisk og god!

 

Ingredienser
2 avokado
2 skalotteløg
½ squash
2 dl babyspinatblade
2 fed hvidløg
1 dl friske mynteblade
Saft fra 1 citron
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
½ tsk hvid peber
Evt. lidt vand eller et stykke juicet agurk eller squash

 

Sådan
Hele balladen blendes (stavblendes) med lidt vand eller med en kop juice fra en agurk. Stil på køl, så den kan trække et par timer inden servering.  Dejlig, frisk og gennemsund dip!

 

Ellers står der bogredigering og træthed på programmet hjemme hos mig i dag. Jeg kom alt for sent i seng i går og blev vækket fra min allerallerdybeste søvn af barn med mareridt. Jeg har helt glemt, hvor hæsligt det er at blive vækket om natten, men mand, hvor er det smertefuldt! Og da jeg har lidt tendens til tankemylder i øjeblikket, kunne jeg selvfølgelig ikke falde i søvn igen, da jeg først havde været oppe.  Grrr…. så dobbelt kokoslatte coming up!

 

Viewing all 10 articles
Browse latest View live